Cobra klubbor & verkstad

Nu kan du prova ut dina Cobra klubbor hos mig på Golfstar Riksten

När det kommer till utrustning kan många känna sig ”vilse i djungeln” med så många olika varianter och modeller som det finns på marknaden idag. Många pratar om ”Custom fitting” men vad betyder det och hur går det till. Nedan finner Du svaren på de vanligaste frågorna som jag får angående ”custom fitting”!

Vad är Custom Fitting?

Custom fitting är ett sätt att prova ut utrustning tillsammans med en PGA Professional. Att få råd och hjälp att välja de klubbor som passar bäst för Dig och Dina förutsättningar idag och i framtiden.

Hur går det till?

Jag börjar med att mäta upp vissa konstanta värden såsom greppstorlek, längd och avståndet från handen ned till marken mm. Du får sedan slå bollar och vi kan då med hjälp av min mätutrustning i form av en flightscope och liebord få reda på Din svinghastighet, var på klubbans sula du träffar marken, bollens utgångsvinkel mm. Med hjälp av dessa värden och vår kunskap kommer vi fram till vilka parametrar som passar Dig och Din sving bäst när det gäller lie vinkel, längd, vikt, material, flex, set makeup och hur klubbhuvudet bör vara utformat för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som golfare och få ännu roligare med din golf.

Varför skall Du göra en Custom Fitting?

Brukar du köpa byxor med rätt längd på benen och rätt storlek i midjan?

Att köpa ny utrustning är en stor investering och det är viktigt att klubborna passar så bra som möjligt. Vi är alla olika i våra fysiska förutsättningar och genom att använda klubbor som passar kan du definitivt underlätta spelet. Golf är tillräckligt svårt som det är, så varför inte göra det lite lättare genom att använda anpassad utrustning?

Behöver alla Custom Fitting?

Ja!

Jag jobbar för att anpassa klubborna efter spelaren och inte tvärtom!

Ungefär hälften av alla personer som går igenom en Custom Fitting behöver klubbor med andra parametrar än en standardklubba. För övriga behövs inget annat än standardklubbor, men då är det ju naturligtvis bra att få reda på om Du är en av dem eller inte! Alla har hjälp av klubbor som passar deras förutsättningar. Det enda sättet att vara helt säker är att ta hjälp av en PGA-utbildad Professional.


Kostar Custom-klubbor mera?

Svaret är nej. Custom klubbor kostar lika mycket som ett hyllset och jag håller samma priser som ett av dom stora golfvaruhusen i Sverige.

Hur lång leveranstid tar ett Custom-set?

Custom-klubbor kommer direkt från fabriken. Leveranstiden ligger på ca 10 arbetsdagar.

Vilka märken erbjuder Custom Fitting hos oss?

Hos mig har ni möjlighet att prova ut Cobras Herr & Dam modeller

  • DARKSPEED (Järn, hybrid, fairway och driver)
  • AIR-X (järn, hybrid, fairway och driver)
  • King Tour (Järn)
  • Forged TEC (Järn)
  • SNAKEBITE (wedgar)


COBRA - www.cobragolf.se


Vad är en Flightscope?

FlightScope är en av marknadens bästa hjälpmedel för slaganalys.

Det är en dopplerradar som bla används i flygvapnet och med den mäter vi:

  • bollhastighet
  • klubbhastighet
  • klubbans infallsvinkel
  • bollens utfallsvinkel
  • spinntal i bollen

Viktiga pusselbitar för att specificera den perfekta klubban för varje enskild spelare.


En vanlig Custom Fitting för järnklubbor eller driver tar cirka en timma. För den timman betalar du 500 kr. Vid köp dras 250 kr av från priset. Kontakta gärna mig om du vill boka tid eller har frågor och funderingar kring Custom Fitting!

Kontakta mig på 0735-338211 eller maila till info@krohngolf.se

/Niclas

Verkstad

På Golfstar Riksten har jag en verkstad där jag byter grepp, anpassar (kapar/förlänger) och lagar klubbor. Hör av er till mig så hjälper jag er. Klicka på prislistebilden så öppnas den i ett större fönster.

Här kan ni se mig prova ut en driver till Fabian Grau som var med i Svensk Golf´s "Gör om mig" 2018